מדינת ישראל מונעת מאזרחי הרצועה טיפול רפואי נכון? אז זהו שלא.
כך מוכיח דחוח-הלוי מהמרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה:
14,000 נשלחו לטיפול בישראל בשנת 2007
"הצביעות של החמאס והתמימות מדעת (במקרה הטוב) של ארגוני זכויות האדם מגיעות לשיא לחדש בסוגיה זו. מדינת ישראל, על אף שחמאס אסרה מלחמת טרור נגדה, אפשרה כניסתם של פלשתינים מרצועת עזה לבתי חולים ישראלים לצורך טיפולים רפואיים. ע"פ נתוני מתאם הפעולות בשטחים, במהלך שנת 2007 נכנסו 14,000 (!) פלשתינים חולים ומלווים, לתוך ישראל, לצורך קבלת טיפול רפואיים. הדבר מהווה 90% מכלל הבקשות הרפואיות, אשר נבדקות כל אחת לגופה.
ניתן לשלוח לטיפול במצרים
טענות החמאס משוללות יסוד. לחמאס אין קושי לשלוח חולים ופצועים לטיפול בחו"ל דרך מצרים. כאשר ראש הזרוע הצבאית של חמאס נפצע קשה בתקיפת צה"ל (יולי 2006), נמצאה הדרך לשולחו לטיפול רפואי ממושך בחו"ל. בדרך דומה נשלח לטיפול רפואי בחו"ל גם עומר אבו שריעה (אבו חפס), מייסד מפקד גדוד המוג'אהידון (היה מקורב בתפיסתו האיסלאמית לחמאס), שנפצע בחודש אוקטובר 2007 (הוא נפטר בסופו של דבר).
אם שולחים מחבלים לאימונים בחו"ל -למה לא לשלוח חולים לטיפול
יתר על כן, מפקד בכיר בגדודי עיז א-דין אל-קסאם חשף בראיון לעיתון הבריטי "סאנדיי טיימס" (8 במרץ 2008), כי מאז ההתנתקות הישראלית מרצועת עזה (אוגוסט 2005) נשלחו כאלף לוחמים לאימונים צבאיים באיראן ובסוריה שאורכם בין 45 ל- 6 חודשים. מאות כבר חזרו לרצועת עזה ומכשירים דורות חדשים בלחימת טרור וגרילה. בכך, מעיד חמאס על סדר העדיפויות שלו: שליחת לוחמים לחו"ל להכשרה בתחום הטרור חשובה יותר משליחת חולים פלשתינים לטיפולים בחו"ל. הנה כי כן, חמאס עושה שימוש ציני במותם של החולים הפלשתינים כחלק ממערכת ההסברה המשומנת שלו, המצליחה כך מסתבר להוליך שולל גם את ארגוני זכויות האדם. "
כל מילה נוספת מיותרת!!
יום שני, 10 במרץ 2008
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה